La presidenta del Govern de les Illes Balears visita el Teatre Principal de Maó

Marga Prohens visita el teatre
d’òpera més antic d’Espanya amb motiu de la presentació de la 53a Temporada
d’Òpera.

El Teatre Principal de Maó va acollir el passat dilluns, 29 d’abril, la presentació de la 53a Temporada d’Òpera amb un acte conduït per l’Associació Amics de s’Òpera de Maó i la Fundació Menroquina de s’Òpera que va comptar amb la visita institucional de la presidenta del govern de les Illes Balears, Marga Prohens. La presidenta va ser rebuda pel president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca, el batle de Maó i president de la Fundació Teatre Principal de Maó, Héctor Pons i els membres representants de la Fundació Menorquina de l’Òpera i de l’Associació d’Amics de s’Òpera de Maó.

L’objectiu de la visita institucional va ser conèixer la feina de les dues identitats al llarg dels seus 50 anys d’història així com tots els detalls que preparen per celebrar la 53a Temporada d’Òpera. Entre aquests, la presentació de l’òpera La Bohème, de G. Puccini, que tindrà lloc els dies 7 i 9 de juny al Teatre Principal de Maó.

Laura Triay i Pau Salord (Arxiu de l’Ajuntament i Biblioteca Pública de Maó), varen il·lustrar a la presidenta del govern balear una representació del fons de partitures originals d’òpera albergat a l’Ajuntament de Maó, mentre que el batle de Maó, Héctor Pons, convidà acte seguit la Presidenta a fer un recorregut per la Sala del Teatre explicant certes particularitats de la seva història.

L’acte va finalitzar amb la presentació del cartell de la 53a Temporada d’Òpera, fruit de la col·laboració existent entre la galería d’art contemporàni Hauser & Wirth Menorca i la Fundació Menorquina de s’Òpera i l’Assocació Amics de s’Òpera de Maó que reflecta l’obra de l’artista Eduardo Chillida ; i amb l’entrega per part de la Fundació Teatre Principal de Maó, de dos llibres relacionats amb la reobertura i el patrimoni històric del Teatre Principal de Maó.