Tallers formatius

Amb la mirada posada en oferir eines de formació per als nostres artistes i creadors, en l’àmbit de les arts escèniques, el Teatre Principal de Maó, promou l’organització de tallers, cursets i seminaris.

Sabies què…? La Fundació Teatre Principal de Maó té entre els seu objectius fundacionals “fomentar la creativitat, la qualitat i la capacitat de renovació dels grups i artistes locals, així com també dels grups professionals que intervenen en la producció i representació de les arts escèniques”.

Laboratori de dramatúrgia contemporània

Un pàl·lid foc. Variacions poètiques

Próximament

Curs teoricopràctic pensat per a totes aquelles persones interessades en l’escriptura teatral i la poesia contemporània. S’examinaran les relacions, sovint fructíferes i problemàtiques, entre la poesia i el teatre contemporani. Quanta poesia aguanta el teatre?

Dies: 28, 29, 30 de juny i 1 de juliol de 2022

Horari: 18.00 / 20.30 h

Preu: 70 € – places limitades

Inscripcions: a partir del 24 de maig de 2022
www.teatremao.com – principal@teatremao.com
Coordinador: Dionisio Sánchez Loring

Info: www.teatremao.com – principal@teatremao.com
Coordinador: Dionisio Sánchez Loring

Nova edició del taller de dramatúrgies contemporànies «L’esclat del drama»

El Teatre Principal de Maó organitza una segona part d’aquest laboratori d’escriptura teatral, coordinat pel dramaturg Dionisio Sánchez Loring, els dies 24, 25 i 26 de març.

El Teatre Principal de Maó reprèn el taller de dramatúrgies contem-porànies «L’esclat del drama», impartit pel dramaturg i artista audiovisual Dionisio Sánchez Loring, i n’organitza una segona edició els dies 24, 25 i 26 de març.

Aquesta acció formativa de caràcter teòric-pràctic està adreçada a persones interessades en l’es-criptura teatral i la creació contemporània, i té com a objectiu fer una aproximació a la pràctica del’escriptura dramàtica a través de diferents estratègies i exemples que permetin desenvolupar la pròpia visió creadora.

En total, seran tres sessions de dues hores i mitja cadascuna per un preu únic de 40 euros i amb un aforament limitat. Les persones interessades hauran de formular la inscripció en www.teatremao.com (Aula Teatre). Per a més informació: principal@teatremao.com o 971 355 603.

Sessions i lectures

En els darrers temps conceptes com el temps i l’espai dramàtic, el diàleg teatral o fins i tot la noció de personatge s’han vist modificats per altres maneres de contar –narrativa, poesia o llenguatge audio-visual– que desborden el propi escenari teatral i les seves possibilitats de representació.

Així, a partir d’una sèrie de lectures de fragments teatrals, poemes contemporanis i diferents pràcti-ques d’escriptura, els participants reflexionaran sobre el nou centre d’atenció del teatre escrit i des-envoluparan una petita peça on posaran a prova els diferents camins i reflexions que s’exploraran en aquest laboratori teatral.

Les tres sessions es plantejaran de la següent manera:

– SESSIÓ 1. Res fora del poema. Relacions entre èpica, lírica i drama: l’ocell i el rèptil. Safo,

María Sánchez, María Folguera.

– SESSIÓ 2. Kairós i esdeveniment. El desmuntatge del món. Hans Magnus Hazensberg,

William Jay Smith.

– SESSIÓ 3. La transposició i el poema dramàtic.

Chantall Maillard, Anne Carsson, Angelica Liddell, Heiner Müller.

Sobre Dionisio Sánchez Loring

Dionisio Sánchez Loring és dramaturg i artista audiovisual. Va estudiar Teoria de la Literatura i Litera-
tura Comparada en la Universitat de Barcelona i també va cursar un Màster en Estudis Comparatius de Literatura, Art i Pensament en la Universitat Pompeu Fabra. Posteriorment, es va formar com a dramaturg i director escènic a l’Obrador de la Sala Beckett. L’any 2019 va fundar la companyia La Münchausen. Els seus treballs s’ocupen dels processos de cons- trucció de la mirada i la memòria a partir d’allò poètic, arqueològic i documental. Entre altres textos ha escrit Material para intemperie (finalista del III Premi Internacional Dramatúrgia Invasora 2020), Alguien viene (Teatro La Vilella, 2019), El teatro puede ser un mapa (Teatro Nacional Cervantes, 2017), André i La fortaleza.
En el camp audiovisual s’ha format amb artistes com Andrés Duque, María Cañas o Stefan Kaegi i ha realitzat diferents peces i curtmetratges com ara Autorretrato ruso, Nociones de estrategia, La sonri-
sa del astronauta, Lacrimosa o La tumba blanca. Ha treballat com a redactor a diferents mitjans de comunicació i forma part del comitè de redacció de la revista Puentes de la Crítica Literaria y Cultural.